.

Hur mycket jag än vill, så kan jag inte förstå, för det gör så fruktansvärt ont.
Du är och kommer alltid vara världens bästa farmor.
vila i frid, och jag älskar dig.

if I get to your heart soon, I'll call it a perfect afternoon

kände redan när jag vaknade 06:30 imorse, att denna dag skulle bli något alldeles extra. anledningen till detta var att jag vaknade pigg, för första gången på hela vintern tror jag. dagen rullade sedan på i vanlig ordning, under lunchen började vi diskutera skratt, och olika varianter på detta osv. och kom gemensamt fram till att man längtar lika mycket varje gång, till den där nästa gången när man ska få skratta så mycket att det riktigt gör ont i magen. och påtal om skratt så bjöd tanten på bussen oss alla på ett riktigt ordentligt sådant. eftersom dom flesta platserna var upptagna erbjöd hon ida att slå sig ned på hennes lilla röda rullator, såg fruktansvärt roligt ut men tanten ska ha en eloge för sin ödmjukhet! älskar snälla gamla människor. körlektionen idag gick dessutom awesome och jag fyndade också dessa tre pärlor nedan. frågan är ju bara:
vilken/vilka av dessa är en keeper? har redan en personlig favorit hehe.



leona lewis-

My hands, they only agree to hold
Your hands, no, they don't wanna be without
Your hands, and they will not let me go, no, they will not let me go.


do anything to make you smile, that is my better side of you to admire

Man ställer om till sommartid, och vaknar med ett snökaos utan dess like. Känns inte rimligt någonstans. Är knappt så att man ser ut genom våra fönster längre, vilket inte känns helt ok det heller. Känner att jag även skulle vilja passa på att slänga in en kort summering efter gårdagens "fotbollsmatch" mot ASSI:

För det första vore det helt fel att kalla det fotbollsmatch eftersom planen mer liknade ett snötäckt fält, och så vitt jag vet så brukar man inte spela fotboll på snö, var någon som drog liknelsen till snörugby och det passade sannerligen bättre. Fick lära mig den hårda vägen att stenhårda bollar och blånaglar sällan är en bra kombo. Och duschen efteråt har aldrig känts skönare eller mer behövd. Till råga på eländet fick man även knalla hem med en förlust i bagaget, var inte mycket till medvind någonstans. inte ens bokstavligen. Eloge till alla tappra krigare, och även till publiken som nådde en rekordsiffra på 10 pers (om ens det?).

Efter en slitsam gårkväll avslutade man veckan på bästa möjliga sätt, vaknade vid 1 med favvo. ett snabbesök på kvantum för att sedan laga våfflor till frukost (överkurs för min del, men dom blev ätbara trots allt) och chips till "middag", helt enligt kostcirkeln nivet. Men det är sådana saker som förgyller vardagen lite extra. Johan Falk står numera på schemat, tar mig mest troligt vatten över huvudet om jag lovar ett inlägg imorgon.
men som vanligt så gör jag mitt bästa. puss♥

Get'em Tiger

Hejsvejs bloggen, allt för lång tid går mellan mina inlägg men om sanningen ska fram så har jag ständiga problem att komma på vad som ska skrivas.
Under denna snöiga lördag har jag spenderat i att städa rum och toa samt funderat på varför vi i norrland håller på med håller på med fotboll mitt under brinnande vinter, totalt vansinne om man frågar mig. Efter att ha uttryckt mig så förstår kanske många att jag har spenderat ca 90minuter inom ett linjerat område på norrvalla JIPPI. Men vad gör det om 1000år....
I övrigt så är vännerna på Umeå Open och skriker sig hesa på allt från Melissa till Maskinen men jag är inte bitter, jag spenderar mycket hellre kvällen med en trött och halvsocial pajk.
Det får räcka för kvällen, lovar nytt inlägg imorgon då jag förhoppningsvis har nya saker att komma med.

over and out!


feeling a moment, slip away. loosing direction, loosing faith.

här sitter man nu, efter en 2-0 seger mot färjestad och luktar korv och kaffe i vanlig ordning. fantastiskt kul med vinst på hemmaplan, och en oerhört viktig sådan också! imorgon drar dom flesta man känner till umeå open, för att njuta av livet, bli så fulla som möjligt samtidigt som de får avnjuta sköön musik. blev inge av för min del. fotbollskarriären går för tillfället i första hand, dock så börjar jag starkt tvivla på att fotboll på guldvallen i detta väder ens är möjligt att genomföra. återstår att se hur läget ser ut imorgon. men tjejer ni kan ju slå en pling så jag får en liten försmak på vad jag går miste om, och hälsa melissa H från mig! håller tummarna för att helgen består av andra trevligheter för min del, vilket jag med stor sannolikhet vet att den kommer göra:-) PUSSHEJ

dessa ständiga i-lands problem

som en blixt från en klar himmel, det är jag i ett nötskal. vet egentligen inte vart jag befinner mig numera, eller vad jag gör. men verkar vara ständigt upptagen iallfall det är ett som är säkert. idag är en sån där dag när jag har gett mig själv mycket utrymme till att fundera på saker och ting. skulle ljuga om jag skulle säga att jag vart på bra humör, för det har jag inte, och någon vettig anledning till det har jag egentligen inte. min främsta anledning till mitt upprörda humör handlade idag om kläder. nu tänker säkert många av er "vilket jävla i-lands problem" och det står jag för. men just nu är en sådan där period när man bara vill köpa massa fräscha sommarkläder och sätta sig i en snödriva med ett par jeansshorts och en tisha, strejka alla stickade koftor och dunjackor, ENDAST i hopp om att värmen och sommaren dyker upp snart. känns helt ologiskt med tanke på att alla vet att det kommer dröja minst 2 månader innan det sistnämnda är aktuellt. MEN hur som helst, så har jag ett kli i fingrarna. vill spendera mera, men har inte en blekaste aning på vad. kan någon vettig människa bara ge mig någon vettig inspiration och möjligtvis göra mig lite mindre gnällig och kräsen? dessa tankar resulterade i att halva min garderob numera befinner sig på golvet och kommer inom en snart framtid snöras ihop i soppåsar. känner hur shopoholicen i mig bara skriker efter att få komma ut, har legat på hyllan alldeles för länge nu.
over n' out.

(eloge till den som orkade läsa detta inlägg. puss)


torsdag

jag funderar på att resa bort lite oftare, eftersom uppdatering tydligen blir betydligt bättre på anna ort. tål att tänkas på tills vidare. i veckan har man iallafall fått känna på myntets baksida, har man haft lov sparkas man direkt in i blåjobbet när man återvänder, och jag antar att man efter 11 år i skolan så borde man ha lärt sig det vid det här laget och ändå så blir man lika chockad varje gång. jag skjuter upp det mesta till sista sekund, och hejar fram aik till seger ikväll istället, känns helt rimligt och bra! idag skulle jag och frida på coop och handlar skor för 99 riksdaler, och eftersom frida är nybliven bilförare och snöstorm härjade ute tog vi bilen dom ynka meterna från a-torpsskolan till coop. känner jag oss rätt lär detta inte bli en engångsföreteelse heller... köpte inga skor själv, men däremot så fyndade jag mjukglass i bägare för 1:- styck, givmild som jag är bjöd jag då också frida på en glass, som hon sedant tacksamt valde att tappa ut när hon hade det godaste var kvar. ganska komiskt. kändes förövrigt helt ologiskt att gå runt och käka glass medan snön yrde runt om en. men god var den iallafall! kanske blir återbesök imorgon. PZ

dag 4 och hemfärd

sista dagen i hemavan idag, numera sitter man på hemmaplan. eftersom att det blåste rätt häftigt dom 2 första dagarna var kungsliften aldrig öppen, men idag däremot var den i full rullning. och tro det eller ej, men det var i princip ingen kö, varken där eller i någon annan backe. trots att jag har besökt detta ställe så länge jag kan minnas så har jag aldrig varit med om något liknande. och trots att man har åkt i kungsliften/backen många, många gånger så slutar jag aldrig att fascineras. det är så otroligt vackert, när solen tränger igenom molnen och lyser upp ett helt snötäckt landskap. jösses vad klyschigt det här börjar låta, men för att hitta det ultimata ordet för att beskriva känslan när man står högst upp på toppen: mäktigt. tilda valde att att ta en sovmorgon och därför blev det inte heller så många kort, lyckades dock trycka 2 stycken och dom får helt enkelt summera dagen.

dag 3

ännu en heldag i backen, tog en något längre sovmorgon eftersom det var skitväder imorse. det växlar snabbt, har man lärt sig. gårkvällen slutade med kortspel, gurka spelades flitigt med insats och hela köret. eftersom man inte är någon korthaj så blev det inga större framgångar, men jag kan stolt meddela att jag har en vinst i bagaget och blev därmed 6 kr rikare. ikväll har jag och tilda bokat bord för två på centrumhuset, och givetvis ska vi även se hockeyn på storbildstv. det ända som fattas för att detta ska bli en ultimat date är att dela på en flaska rött men det lär få dröja några månader innan det blir aktuellt. dom första två bilderna tillägnas till tilda "plogen" edholm

dag 2

sitter nu i stugan efter att ha varit ute i backen mest hela dagen. första åket för året dessutom på skidor och inte på bräda för omväxklingens skull, kommer mest troligt resultera i en omänsklig träningsvärk imorgon. det är först nu det har gått upp för mig, att det är inte för intet som anja pärson ser ut som hon gör. känner redan hur låren har ökat i omkrets. vi får se vad kvällen har att erbjuda, final i på spåret är tydligen en av höjdpunkterna hos den äldre generationen, kändes inte som någon hit för mig personligen. en sak vet jag säkert, och det är att jag kommer sova som en stock ikväll!


hemavan dag 1

efter 6,5 timmar dvs en något längre resa än beräknat kom vi helskinnade fram till hemavan. kan bara konstatera att det enda som fattads för att familjen jonsson ska komma upp i samma klass som sunes familj på semester var håkan bråkan. blev fast i storuman någon timme extra pågrund av avstängd väg, när vi sedan ska dra iväg är centrallåset paj. några trollkonster senare satt vi iallafall i bilen. stugan ser ut ungefär som sist vi var här, vann en oerhört viktig kluns där underslafen stod på spel. det gäller att vara bra när det gäller helt enkelt. kom nyss hem efter en sväng uppe på centralhuset där aik bjöd på en mindre underhållande match, bedrövligt för att vara lite mer exakt.  klockan är 21:49 och tilda intar sängen, jösses säger jag bara. kvinnan måste shape it up om hon ska följa med i framtiden. det är tydligen dom vuxna i huset som håller ställningarna ikväll, inte alls ok... imorgon gäller det att vara uppe med tuppen, blev ingen skidåkning idag och därför står man först i liftkön imorgonbitti. dagen i bilder:

 

i'm a highway man

skotertrippen blev en succé, hade inte förväntat mig något annat heller. har blivit en erfarenhet rikare dessutom, nu vet jag hur det känns att agera snöplog bokstavligen talat. har aldrig i mitt liv haft så mycket snö på ställen där det normalt sett inte alls borde förekomma, men kul var det iallafall. tackar gudarna för att jag hann slänga mig av madrassen innan lisa körde den rakt ner i diket under en bro. hade kunnat sluta mindre roligt. nu såhär några timmar och en dusch senare luktar mitt hår fortfarande skoter och kläderna likaså, oerhört charmigt. men det hör till gissar jag. imorgon 07:30 tar jag och familjen+ vårat extrabarn tilda vårt pick och pack och beger oss mot fjällen, närmare bestämt hemavan. går rykten om att jag ska övningsköra dit, men känner jag mig själv rätt så vore det en ren trafikfara att ha att göra med mig ute på vägarna den tiden på dygnet. nåväl, väskan står proppfylld och vad som finns i den har jag inte en aning om. alltid lika spännande att se vad man har lyckats glömma hemma. lilla pc:n följer mest troligen med upp så har ni tur kanske jag kan bjú på några bilder också. toknjut av sista dagarna på sportlovet, ska jag göra! sen hoppas jag att alla morödamer går in med inställningen att spela skiten ur myckle på lördag, oerhört viktigt derby ;-D var allt för mig. herraaa!


(har kopat lisses bilder i vanlig ordning)

uppmanar samtliga som bor i närheten av stämningsgården

att stänga dörrar och fönster och hålla sig inomhus. framförallt borta från skoterspåren. fram med skotern och madrassen  frida och lisse, nu kör vi!

(hade ingen skoterbild men denna får duga hehe)

a moment. a love. a dream. a laugh. a kiss. a cry.





                                                                                             The Temper Trap- Sweet disposition


tomten dök upp tidigare än förväntat i år



update

senaste inlägget: 4 dagar och 1 timme sedan
jösses jag ligger verkligen inte på plus nu alltså. vad jag ska skylla min frånvaro på har jag inte riktigt bestämt än. man skulle väl kunna konstatera att det finns vettigare saker att göra än att sitta vid en skärm när man befinner sig mitt i ett sportlov. som förövrigt inte har innehållt särskilt mycket sport för min del, förutom en fruktansvärt otacksam fotbollsträning ute på guldvallen igårkväll, känns för mig helt orimligt att man ska börja spela fotboll utomhus nu. är ju bara att kika ut genom fönstret så förstår ni vad jag menar. ikväll plockar man iallafall fram och dammar av skridskorna, ska bli kul. och påtal om nåt helt annat så hörde jag på nyheterna att det blåste 20m/s i hemavan igår, känns motiverat att åka dit upp och kriga. håller alla tummar jag äger för att det nalkas bättre väder till helgen.

sms från en vän någon gång under söndagnatten:
"Jag är så jävlä full jag vet inte vart jag är puss älskar dig"

har inte hört något från denna vän sen dess men jag hoppas att du hittade hem och att du fick en lindrig baksmälla. för personens eget bästa får denna kärleksfulla vän förbli anonym.

the heart is a bloom, shoots up through the stony ground

idag har jag trampat på asfalt för första gången på flera månader
solen värmer
himmelen är klarblå
det droppar från taken
Bono sjunger: "it's a beatuiful day", och den låten har sannerligen aldrig passat så bra som just idag.
hemavan om drygt en vecka kunde ju knappast komma mer lägligt. och ikväll kära vänner inviger vi sportlovet med höjda glas, och tårtspaden i högsta hugg. frida ska firas, efter alltför många vita helger. den här kvällen kommer bli kalasbra, bokstavligen talat. ska ut och njuta av livet nu. HEJS

en magisk våg

som sagt, idag har vi firat ett födelsedagsbarn och därför spenderades hela gårkvällen med att fixa och trixa med födelsedagspresenten. jag fick dessutom en liten uppenbarelse på kuppen. lisa visade mig nämligen en våg som berättade i princip min livshistoria bara genom att jag stod med mina bara fötter på den. mycket märkligt. teknologi i all ära, men jag kan för mitt liv inte förstå hur denna apparat kan beräkna min vikt, längd, fettmassa, och muskelmassa enbart av att jag står rakt upp och ner?! 30% fett, vet inte om det talar för eller emot har ingen aning om hur mycket man ska ha, i jämförelse med lisas 18% kände jag mig som en liten köttbulle. då är ju bara frågan, om denna våg står och ljuger mig rakt upp i ansiktet? eller om jag faktiskt får ta slaget i ansiktet och inse att jag endast är blotta 1,68 cm lång och inte 1,70 som jag alltid säger om någon frågar? känner mig bara allmänt förvirrad. men då vet ju alla sen tidigare att jag och elektronik sällan har kommit bra överens.
rör ihop 30%fett+40%muskler+51%vatten= ja då har ni ett eget ex av moi! en hundraprocentig skala verkar inte räcka till för att beskriva mig helt enkelt. jösses.

TUSEN GRATTIS TILL VÄRLDENS GOASTE TJEJ SOM BLIR STOR IDAG!


prinsessa för en dag, men i mina ögon är du en prinsessa årets alla dagar! puss

Let's see how far we've come

v.9 innebär
Första körlektionen-
check! nu börjar nedräkningen påriktigt snart. allt är bokat och klart, smack sare ba.
OS är över- och hockeyfinalen igår kunde väl knappast ha blivit mer spännande. hockey när den är som bäst, och näst intill rörande att få ta del av den manliga kärleken som spred sig bland kanadensarna på isen när det stod klart att de hade kammat hem guldet på hemmaplan. eftersom man numera är en sportnörd i alla kategorier lär det kännas tomt utan OS i rutan. FAST då har ju...
Desperate& Grey's-säsongspremiär i veckan!! för att inte glömma cougar town som man nog inte bör missa, dessutom så tar...
Frida- ett stort kliv in i vuxenvärlden och det ska självfallet firas med fyllda glas på fredag, och då inviger vi ju dessutom också
SPORTLOV!- jag säger bara, huur skönt?


RSS 2.0